همه کسبوکارهای آنلاین به درگاه پرداخت اینترنتی امن نیاز دارند. طبق ضوابط بانک مرکزى جمهورى اسلامى ایران، شرکتهاى داراى مجوز پرداختیارى میتوانند در فضاى آنلاین فعالیت کنند. درگاه پرداخت اینترنتی توسط شرکتهای پرداخت یاری تحت نظارت بانک مرکزی و شاپرک ارائه میشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب از شاپ همراه ما باشید.
وظیفه اصلی شرکتهای پرداخت یاری، ارائه انواع سرویسهای پرداخت به افراد و کسبکارها است.
فعالان حوزه پرداخت یاری سعی میکنند فرآیند دریافت درگاه پرداخت اینترنتی را بسیار راحتتر سازند و به این ترتیب ظرف چند ساعت پس از ارائه مدارک، درگاه پرداخت ارائه میشود.
مزایای پرداخت یاری
از جمله مزایای پرداختیاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ساماندهی درگاههای پرداخت واسط
جلوگیری از سوءاستفاده وبسایتهای متخلف
نظارت بیشتر شاپرک روی درگاههای پرداخت واسط
ارائه یک کد پذیرندگی برای هر پذیرنده
واریز شدن تنها سود کارمزد پذیرندهها به حساب شرکت پرداخت یار ( مبالغ تراکنش پذیرندهها پس از کسر کارمزد به حساب خودشان واریز میشود)
مدیریت بهتر لیست سیاه پذیرندگان
معایب پرداخت یاری
از جمله معایب پرداختیاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کندی روند اجرای پرداخت یاری
ناقصبودن پیادهسازی پرداختیاری (بخش واریز جداگانه سود پذیرندهها هنوز پیادهسازی نشده و مدیریت لیست سیاه پذیرندهها هنوز به صورت کامل انجام نشده است)
پرداخت یار کیست؟
با گستردهشدن فضای کسبوکارهای آنلاین و نیاز به بستر امن پرداخت، نهاد جدیدی برای تسهیل پرداختهای الکترونیک به نام پرداخت یار از سوی بانک مرکزی تعریف شده است. این نهاد با انعقاد قرارداد با شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت، امکان استفاده از ابزارهای پذیرش و اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت (شاپرک) بهصورت غیرمستقیم را میسر میسازد. در نتیجه پرداخت یار در چارچوب سند تدوینی از سوی بانک مرکزی و بر اساس قرارداد منعقده با شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت (PSP) و شاپرک میتواند پرداختهای بدونکارت از جمله پرداختهای درونبرنامهای مبتنی بر زیرساختهای همراه را برای پذیرندگان خود انجام داده و سپس به شبکه شاپرک ارسال کند.